Selahaddin Selcuk (Sahin Çelik)

15 Eylül 2007 Cumartesi

Pusat'ın küçük yaşlardan beri hem hocası hem de babası gibidir. Pusat hapse girdiğinde 50 yaşındadır. Hediye’nin babası.
Başarılı eski bir boksör. Orta boylu. Çapkın. Yaşına rağmen çakı gibi bir adam… Lakabı “pırpır”. Bu lakap ona eski şampiyonluk günlerinden kalma. Çok seri dövüştüğü, ayaklarını çok hızlı kullandığı için böyle bir isim takılır. Çapkınlığı da bu lakabı perçinler. Geçmişte birçok başarıya imza atmış, boksu bıraktıktan sonra da gençleri boks sporuna kazandırmak için uğraşmış. Bu yolla onları rehabilite eder.
Ali’yi oğlu gibi görür. Her zaman hayalini kurduğu Avrupa şampiyonluğuna Ali ile birlikte ulaşmayı umut eder.
Özel hayatında bir türlü dikiş tutturamaz. Başından dört evlilik geçer. Son evliliği onda derin izler bırakır. Karısı Münevver'le severek evlenmelerine rağmen bir süre sonra anlaşmazlıklar kendini gösterir. Öğretmen olan Münevver boksa her zaman uzak durmuştur. Temel problem bokstur aslında. Kızı Hediye'yi de alıp İstanbul'a göçer. Selahaddin Hoca, onları uzaktan da olsa koruyup kollayabilmek için arkalarından gider. Taşındıkları mahalleye taşınır.

1 comments:

Yemin ederim bir karakter yuzunden bir diziden bu kadar soguduguma hatirlamiyorum.Dogu sivesiyle artik iyice biktirdi! dogu nere, sivas sivesi nere!!ikide bir kabaca aho,de baham...diline dolamis suruyor.Osman Sinav her filminde illede bir kalitesiz adami alip karsimiza dikiyor...

karan dedi ki...
8 Aralık 2007 18:51  

Yorum Gönder