Pusat Dizisi hakkında herşey

15 Eylül 2007 Cumartesi

Osman Sınav yılın en çarpıcı dizisine imza atıyor!
“PUSAT”

Osman Sınav’ın yapımcısı olduğu “Pusat” adlı televizyon dizisi
14 Eylül Cuma günü Show TV ekranlarında yayına giriyor.

Sinegraf Film Yapım Şirketi’nin sahibi olan yapımcı-yönetmen Osman Sınav bu kez bir boksörün yaşamını konu alan televizyon dizisi “Pusat” ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyuncu kadrosunda Haluk Piyes, Yasemin Balık, Esin Civangil, Şahin Çelik, Emin Boztepe, Tarık Solak, Cengiz Özkan, Fuat Ergin, Nurcan Eren, Çiğdem Meran, Tevfik Polat, Koray Ergun, Ezel Kalkan, Serhat Çokgezen ve Yuşa Bozkurt isimlerinin yer aldığı “Pusat”ın yönetmeni ise Abdülkadir Ceylan Ede. Çekimlerine 13 Ağustos’da başlanmış olan “Pusat”, 14 Eylül’de Show TV ekranlarında yayına girecek. Projenin çekimleri Sivas ve İstanbul’da gerçekleşti.

“Pusat”ın başrol oyuncusu Haluk Piyes, 1997 yılından beri oyunculuk yapıyor. Uluslararası projelerde oynamış olan Haluk Piyes’in yer aldığı son proje ise; yine bir Osman Sınav filmi olan “Pars – Kiraz Operasyonu”. “Sahte Prenses”, “Eylül”, “En garde”, “Klasse von ‘99”, “Brief Des Kosmonauten”, “O da Beni Seviyor”, “Kanak Attack”, “Schrei der Liebe”, “Mädchenfalle – Der Tod kommt online” ise Piyes’in yer aldığı uluslararası anlamda başarı kazanmış diğer projeler.

Haluk Piyes ile başrolü paylaşan Yasemin Balık, “Kurtlar Vadisi”, “Hacı”, “Bütün Çocuklarım” ve “Sözün Bittiği Yer” gibi önemli yapımlardan tanıdığımız genç ve başarılı bir oyuncu.

Oyunculuk kariyerine 2002 yılında “Ekmek Teknesi” ile başlayan Esin Civangil, “Mavi Rüya”, “Memleket Hikayeleri” ve “Yuvamı Yıkamazsın” projelerinde rol aldı.

1979 yılından beri oyunculuk yapan Şahin Çelik, “Acı Hayat”, “Kaybolan Yıllar”, “Tuzak” ve “Sıcak Saatler” gibi önemli yapımlardan tanıdığımız bir isim.

“Son Osmanlı: Yandım Ali” ve “Shootfighter” filmlerinde rol alan Emin Boztepe, 1976 yılından beri savaş sanatları çalışıyor. Boztepe, Avrupa ve Amerika’da üstün dövüş kabiliyeti ve eğitmenlik kalitesiyle tanınıyor.

Show TV’de yayınlanan Kickbox Şampiyonası’nın organizasyonunu üstlenen Tarık Solak ise, Türkiye’de, boks sporunu, sahneye taşıyan ilk organizatör.

Oyunculuğa 2003 yılında “Alacakaranlık” dizisi ile başlayan Nurcan Eren, son olarak “Kavak Yelleri” adlı dizide rol aldı.

Çiğdem Meran, kariyerine “Pusat” dizisi ile başlayan yepyeni bir yüz.

Tevfik Polat ise oyunculuk kariyerine “Deliyürek” dizi filmi ile başladı ve son olarak “Pars – Kiraz Operasyonu” sinema filminde rol aldı.

1982 yılından beri oyunculuk yapan Koray Ergun, “Pars – Kiraz Operasyonu” sinema fiminde Osman Sınav’la beraber çalıştı. Tecrübeli ve başarılı bir oyuncu olan Ergun, son olarak “Geniş Zamanlar”da rol aldı.

Tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olan Ezel Kalkan, “Gizli Dünyalar”, “Kalp Gözü” ve “Sırlara Yolculuk” dizi filmlerinden tanıdığımız tecrübeli bir isim.

Genç bir oyuncu olan Serhat Çokgezen, Almanya’da pek çok önemli tiyatro oyununda ve TV dizisinde rol aldı.

“Pusat” dizisinin en genç oyuncusu olan Yuşa Bozkurt ise son olarak “Pars – Kiraz Operasyonu” sinema filminde Attila karakterinin küçüklüğünü canlandırdı.

Hikayesi Osman Sınav ve Aybars Bora Kahyaoğlu tarafından yazılan, senaryo ekibinde Aybars Bora Kahyaoğlu, Onur Şener, Selman Kılıçaslan ve Burak Zeybek’in yer aldığı “Pusat”ın yazım süreci yaklaşık üç ay sürdü. “Pusat“ın senaryo yazımına Uğur Önver de katkıda bulundu. Söz konusu süreçte boks sporu ve boksörlerin yaşamlarına dair geniş bir araştırma yapan senaryo ekibi, dramı kuvvetli bir proje ortaya çıkardı.

Çarpıcı bir içeriğe sahip olan “Pusat”, müzik anlamında da televizyon dizilerinde görmeye alışkın olmadığımız deneysel çalışmalara imza atacak. “Pusat” seyircileri; TRT sanatçısı, Kalan Müzik’ten Türk Halk Müziği albümleri çıkarmış olan halk ozanı Cengiz Özkan ile Türk rap müziğinin önemli isimlerinden MC Fuat Ergin’in, birbirinden tamamen farklı tarza sahip olan ilginç atışmalarına tanık olacak.

“Pusat”ın yapım ekibinde ise; görüntü yönetmeni Yusuf Akkuş, genel sanat yönetmeni Sırma Bradley, sanat yönetmeni Orkide Batır, kurgu yönetmeni İbrahim Sanver Özcan, müzisyen Aytuğ Yargıç, müzik danışmanı Ulaş Özdemir, yapım sorumlusu Hasan Çağatay Güneş ve yapım koordinatörü Yasemin Merdamert yer alıyor.

“Pusat”, çarpıcı ve dramatik hikayesiyle, 2007 – 2008 televizyon sezonuna damgasını vuracak kadar iddialı geliyor.

0 comments:

Yorum Gönder